Het Business College (BC) is speciaal voor leerlingen uit havo 4 die graag ondernemen, of willen leren ondernemen. Tijdens deze BC-uren ga je aan de slag met allerlei projecten, lessen en opdrachten. Je ontvangt aan het einde van havo 5 een certificaat en een extra BC-diploma. Dus bovenop je gewone havodiploma!

Het Business College zoekt jou!

Programma

Je zult vaak in groepjes aan allerlei projecten werken waarbij ondernemerschap de rode draad is. Denk aan marktonderzoek, etiquette, boekhouden, marketing, wetgeving, verzekeren, finance en communiceren. Ook oriënteer je je op je vervolgopleiding aan het HBO en ontvang je gastdocenten uit het bedrijfsleven. Tijdens de BC-uren hebben we dus regelmatig gasten die een presentatie geven, komen helpen met een project of komen beoordelen. Maar we gaan ook op stap naar bedrijven waar we een rondleiding krijgen of waar we ons project presenteren. In de tweede helft van het BC programma zet je je eigen onderneming op. BC-leerlingen vallen tijdens de BC-uren op, omdat ze eruit zien en zich gedragen als jonge ondernemers.

Toelating

Alle leerlingen die verwachten toegelaten te worden tot havo 4 kunnen hun sollicitatiebrief met curriculum vitae insturen. Doe dit voor 6 maart, 12.00 uur. Een brief moet minstens twee referenties bevatten: één binnen de school en één buiten de school, denk aan de leidinggevende van je bijbaan, je sportcoach of bijvoorbeeld je ouders.

Je kunt de sollicitatie sturen naar s.booij@thomasakempis-arnhem.nl. Op het door jou opgegeven e-mailadres ontvang je een uitnodiging voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats tussen 23 maart en 9 april aan het einde van de middag en begin van de avond. Rond 13 maart hoor je wanneer je voor het gesprek verwacht wordt.

Meer informatie

Wil je meer weten over BC of over de sollicitatieprocedure? Stuur dan je vragen naar Sjoerd Booij via s.booij@thomasakempis-arnhem.nl

Samenwerken?

Het BC zoekt nadrukkelijk de samenwerking met het bedrijfsleven. Als uw organisatie of bedrijf geïnteresseerd is in samenwerking met ons BC, dan horen we dat graag. Stuur dan een mail naar Sjoerd Booij via s.booij@arentheemcollege.nl. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen