Atheneum, voor wie vérder denkt! 

Het atheneum vormt samen met het gymnasium+ de vwo-afdeling van het Thomas a Kempis College. We bereiden je voor op wetenschappelijk onderwijs: na Thomas heb je een goede aansluiting op de universiteit. Thomas heeft voor jou een zesjarig programma uitgestippeld, waarin we je uitdagen het beste uit je zelf te halen.  

Ons basisprogramma bestaat uit vaklessen. In die lessen bereiden we je voor op een vwo-diploma. Voor een volwaardig diploma heb je niet alleen kennis nodig. Het is ook belangrijk dat je leert jezelf vragen te stellen. Bovendien willen we dat je leert om samen te werken en keuzes te maken. Daarom worden onze lessen soms onderbroken door projecten en excursies. 

Flexlessen 

In leerjaar 2 en 3 bieden wij flexlessen aan. Hierbij kun je kiezen uit verbreden, verdiepen, versnellen en verbeteren van alle vakken. Van te voren vertellen we je wat er in de flexlessen gaat gebeuren zodat je een goede keuze kunt maken. Je mentor is je coach en begeleidt je in het maken van deze keuze. Op zes lesuren per week kun je zo een keuze maken. Je maakt die keuze voor 3 weken en dat programma sluit aan op wat je in je vaklessen leert. Zo heb je keuze in de lessen die je volgt en zorgt voor een lesweek die past bij wat je nodig hebt.  

Noud vertelt meer over de flexlessen..

Extra uitdaging buiten de les 

Naast deze excellentieprogramma’s is er voor alle leerlingen nog volop ruimte om je schooltijd iets extra’s te geven. Buiten de lessen kun je deelnemen aan culturele activiteiten of aan uitdagende projecten. 

Roal vertelt meer over het Atheneum..

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen