Heb jij talent op het gebied van muziek of theater? Dan is een vooropleiding bij ArtEZ misschien wel iets voor jou. Onze school werkt samen met ArtEZ Conservatorium en ArtEZ Academie voor Theater en verschillende andere Gelderse instituten. Je krijgt tijdens een vooropleiding professionele begeleiding om je zo goed mogelijk te ontwikkelen en je mogelijkheden te ontdekken.

Theater

De inhoud van de lessen in de vooropleiding is gekoppeld aan de voorstellingen van de Arnhemse Toneelgroep Oostpool en wordt medeontwikkeld door Marcus Azzini, artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool. Op 15 vrijdagavonden en 15 zaterdagen krijg je inspirerende lesbijeenkomsten waarin je flink aan de bak moet. Gedurende het seizoen bezoek je voorstellingen van Oostpool, ArtEZ-opleidingen en de schouwburg. Lees meer. 

Conservatorium

In deze vooropleiding krijg je de kans om je talent verder te ontwikkelen en je voor te bereiden op een auditie voor een conservatoriumopleiding. De vooropleiding duurt drie jaar. Inschrijving is mogelijk voor klassieke muziek, jazz & pop, muziektherapie, docent muziek en MediaMusic. Deelname staat open voor alle leerlingen vanaf het tweede of hogere leerjaar. Na inschrijving ontvangen kandidaten een oproep voor een toelatingstest in juni. Deze toelatingstest bestaat uit een theorietoets en een praktisch examen.

Als je toegelaten wordt, krijg je in aansluiting op je schoolrooster een aantal muzieklessen. De instrumentale lessen krijg je van je muziekschool- of de priv├ędocent. De theorielessen krijg je op Thomas a Kempis College.

Meer weten over de vooropleiding muziek? Klik hier  of neem contact op met Nelleke.verweij@kunstbedrijfarnhem.nl.

Meld je hier aan voor de vooropleiding muziek.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen