Het Thomas a Kempis wil leerlingen voorbereiden op de huidige maatschappij en de maatschappij van de toekomst. Om dit te bereiken hebben wij ervoor gekozen om te gaan werken met Chromebooks. Door Chromebooks de klaslokalen in te halen sluit de school beter aan bij de dagelijkse werkelijkheid die leerlingen en docenten buiten de school ervaren. 

Een ideale les is in onze ogen geen digitale les. We hebben niet de intentie om alle boeken de deur uit te doen en de leerlingen de hele dag achter een scherm te laten zitten. Op het Thomas a Kempis wordt ICT alleen ingezet als dat bijdraagt aan de efficiëntie en effectiviteit van de les. Het werken met zowel een computer als een boek noemen we blended learning. Doordat wij de leeromgeving van de leerling verrijken met digitale middelen leren we hen te navigeren door het ingewikkelde digitale informatielandschap en bewuste keuzes te maken over hun ‘digitale leven’, zoals bijvoorbeeld op social media. 

Welke device moet het zijn? 

Wij raden u sterk aan een Chromebook aan te schaffen. De keuze voor een chromebook via school is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. We hebben een samenwerking met The Rent Company. Zij bieden een stevige Chromebook die geschikt is voor het onderwijs. Dit wil zeggen dat het apparaat tegen een stootje kan, in een vochtwerende beschermhoes wordt  vervoerd, en genoeg batterij heeft om een hele schooldag aan te staan. Tevens krijg je bij aanschaf van een Chromebook via The Rent Company service, reparatie en verzekering voor schade en diefstal. 

Wat biedt de school? 

  • Een goedwerkend draadloos netwerk voor toegang tot internet. 
  • Eigen Google G Suite account: de opslag van data voldoet aan de AVG wetgeving. 
  • Office365: leerlingen kunnen in de cloud werken in bijvoorbeeld Word en Excel. 
  • Een digitale portal waarmee docenten tijdens hun les sites, filmpjes, etc. kan sturen naar de Chromebooks van de leerlingen. 
  • Studieruimtes op school voor individueel werken of samenwerken. 
  • Magister: toegang tot cijfers, absenties, je rooster, maar ook lesstof en opdrachten. Zowel voor leerlingen als ouders. 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen