Thomas a Kempis College wil leerlingen voorbereiden op de huidige maatschappij en de maatschappij van de toekomst. Om dit te bereiken werken wij met laptops. Door laptops de klaslokalen in te halen sluit de school beter aan bij de dagelijkse werkelijkheid die leerlingen en docenten buiten de school ervaren.  

Luuk vertelt meer over het gebruik van een laptop

Een ideale les is in onze ogen geen digitale les. We hebben niet de intentie om alle boeken de deur uit te doen en de leerlingen de hele dag achter een scherm te laten zitten. Op Thomas a Kempis College wordt ICT alleen ingezet als dat bijdraagt aan de efficiëntie en effectiviteit van de les. Het werken met zowel een computer als een boek noemen we blended learning. Doordat wij de leeromgeving van de leerling verrijken met digitale middelen leren we hen te navigeren door het ingewikkelde digitale informatielandschap en bewuste keuzes te maken over hun ‘digitale leven’, zoals bijvoorbeeld op social media.  

Welke device moet het zijn? 

Wij raden u sterk aan een laptop aan te schaffen. De keuze voor een laptop via school is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. We hebben een samenwerking met The Rent Company. Zij bieden een stevige laptop die geschikt is voor het onderwijs. Dit wil zeggen dat het apparaat tegen een stootje kan, in een vochtwerende beschermhoes wordt vervoerd en genoeg batterij heeft om een hele schooldag aan te staan. Tevens krijg je bij aanschaf van een laptop via The Rent Company service, reparatie en verzekering voor schade en diefstal.  

Wat biedt de school? 

  • Een goedwerkend draadloos netwerk voor toegang tot internet. 
  • Office365: leerlingen kunnen zowel in de cloud als offline werken in bijvoorbeeld Word en Excel.  
  • Studieruimtes op school voor individueel werken of samenwerken. 
  • Magister: toegang tot cijfers, absenties, je rooster, maar ook lesstof en opdrachten. Zowel voor leerlingen als ouders.  

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen