Thomas a Kempis College wil leerlingen voorbereiden op de huidige maatschappij en die van de toekomst. We bereiken dit door te werken met laptops. Hiermee sluit onze school beter aan bij de dagelijkse werkelijkheid die leerlingen en docenten buiten de school ervaren. Je kunt via school voor een aantrekkelijk tarief een laptop kopen of je kunt er zelf een aanschaffen en meenemen. Mocht je dat niet willen of kunnen, dan zijn er laptops te leen op school.

Luuk vertelt meer over het gebruik van een laptop

Een ideale les is in onze ogen geen digitale les. We hebben niet de intentie om alle boeken de deur uit te doen en de leerlingen de hele dag achter een scherm te laten zitten. Op Thomas a Kempis College wordt ICT alleen ingezet als dat bijdraagt aan de efficiëntie en effectiviteit van de les. Het werken met zowel een laptop als een boek noemen we blended learning.  Doordat we de leeromgeving verrijken met digitale middelen, maken we hen wegwijs in het ingewikkelde digitale informatielandschap. We leren ze om bewuste keuzes te maken over hun ‘digitale leven’. Denk daarbij aan social media, Artificial Intelligence en nepnieuws.

Welke device moet het zijn?

We raden je sterk aan om een laptop aan te schaffen. Het is niet verplicht, maar we raden het wel aan. We hebben een samenwerking met The Rent Company. Zij bieden stevige laptops die geschikt zijn voor het onderwijs. Het apparaat kan tegen een stootje, heeft een vochtwerende beschermhoes en genoeg batterij die de hele schooldag meekan. Daarnaast krijg je via The Rent Company service, reparatie en een verzekering voor schade en diefstal.

Wat biedt de school?

  • Een goedwerkend draadloos netwerk voor toegang tot internet.
  • Office365: leerlingen kunnen zowel in de cloud als offline werken in bijvoorbeeld Word en Excel.
  • Studieruimtes op school voor individueel werken of samenwerken.
  • Magister: toegang tot cijfers, absenties, je rooster, lesstof en opdrachten. Magister is voor zowel voor leerlingen als ouders.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen