Wat we op Thomas a Kempis College niet willen, is dat jij je gaat vervelen. Kun je meer aan dan het reguliere programma of wil je meer weten van een bepaald onderwerp? Dan is een van de excellentieprogramma's iets voor jou. Op Thomas a Kempis College valt er veel te kiezen en kun je jezelf ook volop ontwikkelen buiten de lessen. Hieronder zie je wat we allemaal doen.

Versterkt taalonderwijs

Ben je heel erg goed in één of meer talen? Thomas a Kempis College biedt je de kans om in de bovenbouw een Cambridge Engels certificaat te halen. Het voordeel van dit certificaat is dat je je kunt inschrijven bij buitenlandse universiteiten, zonder een toelatingsexamen voor de taal.

Vooropleiding ArtEZ

Heb jij talent op het gebied van muziek of theater? Dan is in de bovenbouw een vooropleiding bij ArtEZ misschien wel iets voor jou! Onze school werkt samen met ArtEZ Conservatorium en ArtEZ Academie voor Theater en verschillende andere Gelderse instituten. Je krijgt tijdens een vooropleiding professionele begeleiding om je zo goed mogelijk te ontwikkelen en je mogelijkheden te ontdekken: Lees meer.

Spaak

Heb je een passie voor acteerwerk, dans, muziek en zang? Kom dan bij Spaak, onze eigen muziektheatergroep. Het is een groep waar wij en onze leerlingen trots op zijn. Jaarlijks zetten we samen een fantastische voorstelling neer waar iedereen trots op terugkijkt. Lees meer over Spaak.

Lagerhuis

Op Thomas a Kempis College heerst een ware debatcultuur. Via audities wordt ieder jaar een Lagerhuisklas gevormd met pakweg 20 leerlingen. Zij worden in een wekelijks oefenuur geschoold in de kunst van het debatteren. De Lagerhuisklas is een aantal keer kampioen van Gelderland geweest en bij de VARA zelfs tweede van Nederland. Bovendien hebben we op ons gymnasium+ een eigen regering waarin we partijen oprichten en met elkaar debatteren. Lees meer over het Lagerhuis.

Olympiades (bovenbouw havo/vwo)

Thomas a Kempis College doet mee aan de Olympiadewedstrijden. We zijn er zelfs succesvol in geweest Tijdens de Olympiades ga je de diepte in binnen een bepaald vak. In de onderbouw hebben we de EOES en IJSO. Deze wedstrijden gaan vooral over praktisch werk.  In de bovenbouw kenmerken de Olympiades zich door kennis. Er zijn Olympiades voor de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde, aardrijkskunde, informatica en wiskunde.

Andere projecten

Daarnaast zijn er nog een aantal andere activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Je kunt meewerken aan de schoolkrant, deelnemen aan het Model European Parliament, er is een mode-programma en je kunt een vak volgen op de universiteit.

Thomas a Kempis

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen