Thomas a Kempis College is dé havo, atheneum/gymnasium+ school in Arnhem en omgeving voor nieuwsgierige leerlingen waar je leert om eigen keuzes te maken.

Onze school biedt inspirerend onderwijs op hoog niveau en er is veel te kiezen.  Zo ontwikkel jij je tot een kritisch persoon die trots is op zichzelf en klaar is voor de volgende stap. Het kritische zit in ons burgerschapsonderwijs, de mening van onze leerlingen die belangrijk is en het maken van keuzes.

Gevoel van veiligheid

De sfeer op onze school is positief: iedereen voelt zich gezien en gekend. Door docenten én door leerlingen onderling. De drempel is laag om alles bespreekbaar te maken.

Docente: “Het gevoel van veiligheid scoort op onze school al jaren boven het landelijk gemiddelde. We hebben logische regels waaraan iedereen zich houdt”.

Met aandacht voor persoonlijke groei en weerbaarheid

We hebben veel oog voor persoonlijke groei en weerbaarheid. We leren hoe je grenzen aangeeft en hoe je je hoofd koel houdt bij stress en veranderingen. We sluiten onze ogen niet voor gevoelige onderwerpen zoals drugsgebruik, racisme of genderongelijkheid. We praten er juist over. Dat doen we op een respectvolle manier, met oog voor de standpunten van een ander. Dat is niet alleen het geval als we een discussie voeren, maar ook als we met elkaar samenwerken in projecten.

Oefenplaats voor de samenleving

Op Thomas a Kempis College besteden we niet alleen aandacht aan vaardigheden en kennis, maar ook aan het vormgeven van jouw plek in de maatschappij. Het feit dat er bij ons op school een grote mate van acceptatie is in het anders mogen zijn, helpt daarbij. In onze Gender & Sexuality Alliance en de samenwerking met InDifferent, hebben we aandacht voor diversiteit, inclusiviteit en het ontwikkelen van jouw zelfbeeld.

Samen met leerlingen, ouders en medewerkers zorgen we voor een waardevolle tijd op het Thomas a Kempis College waar iedereen vol trots op terugkijkt.

Meer weten?

Wil je niet alleen een diploma halen, maar ook ontdekken waar je kracht ligt? Ben jij iemand die graag je mening geeft, kijk dan eens of onze leerlingenraad iets voor je is. Of ben je benieuwd naar wat ons schoolgebouw zo bijzonder maakt? Antwoord op al deze vragen en meer vind je op de pagina's aan de rechterkant.

Maud uit de leerlingenraad: “In de Leerlingenraad zit je, omdat je wilt dat leerlingen ook een stem hebben in de school. We zijn geen klaagmuur, we richten ons op oplossingen!”

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen